Osteopaat Nijmegen | AdFontes

Bent u op zoek naar een osteopaat in Nijmegen? AdFontes heeft naast de praktijk in Arnhem, Uden en Schijndel ook een praktijk in Nijmegen. De osteopaten in de praktijk zijn gespecialiseerd in het behandelen van lichamelijke klachten op het gebied van de wervelkolom, het bekken en alle andere aangrenzende factoren zoals de organen, de schedel, zenuwen en bloedvaten. Door middel van manuele therapie wordt op een effectieve manier uw klacht behandeld, bij deze behandelingen staan de bewegingsbeperkingen van het lichaam centraal.

Een behandeling bij osteopaat Nijmegen

De osteopaten van AdFontes behandelen klachten variërend van een lokaal enkeltrauma tot aan uitgebreide problematiek. Klachten als concentratieproblemen en een spastische darm kunnen hierdoor op een effectieve manier worden verholpen. Om een behandeling zo effectief en efficiënt mogelijk te laten verlopen behandeld de osteopaat het gehele lichaam. Dit is noodzakelijk om verbanden tussen de klachten vast te kunnen stellen en de onderliggende klachten te kunnen herleiden naar de kern. Het lichaam bestaat uit verschillende systemen:
  • Het pariëtale systeem (botten, spieren en gewrichten)
  • Het viscerale systeem (organen en de bijbehorende structuren)
  • Het cranio-sacraal systeem (schedel en bijbehorende (hersen)zenuwen)
Door het lichaam als een samenhangend geheel te bekijken in plaats van afzonderlijke delen kan de osteopaat het best een klacht analyseren. Door deze behandelmethode wordt de onderliggende laag van de klachten blootgesteld, ook wordt hierdoor de kern (het beginpunt van de klacht) achterhaald. De kans dat klachten hierdoor wegblijven is het grootst.

Afspraak maken voor een behandeling

Wilt u ook van uw klachten af en zoekt u hierbij een osteopaat in Nijmegen? Maak dan een afspraak met een van de specialisten van AdFontes. Dan wordt er door middel van een vooronderzoek een effectief behandelplan opgesteld dat voor u het beste is! Neem hier contact op met een van onze specialisten.